Andreas Van Ranst

 1) Hoelang zit je al in KSA? Hoe ben je er terechtgekomen? 

Ik ben bij de KSA gekomen toen ik 10 jaar was. Ik ben als kind al heel vroeg naar de jeugdbeweging gegaan, maar ik was niet direct een KSA’er. Ik zat als kleine Andreas eerst in de scouts, maar ik had veel meer goede vrienden bij de KSA. Ik heb dus besloten om naar hier te komen en ik heb er nog nooit spijt van gehad!


2) Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in? 

Het is mijn eerste jaar als leider, dus ik leer nu bij om volgend jaar Lien op te volgen bij Ledenadminstratie! Zoals de naam het zegt, houden wij de administratie van alle KSA-leden bij. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de inschrijvingen vlot verlopen.


3) Wat is jouw meest memorabele KSA-herinnering

Bij KSA beleef je zo veel fantastische momenten dat het moeilijk is om er één uit te kiezen. Als lid waren de kampen en weekenden altijd een geweldige ervaring. De twee laatste kampen als lid staken er wel met kop en schouders bovenuit. Samen afzien op 3-daagse of de fietstochten als JHN, of een disstrack maken tegen de leiding en mijn vrienden, dat zijn zalige momenten die ik nooit zal vergeten.


4) Wat zou je heel graag eens doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd / georganiseerd

Ik wil heel graag veel van de wereld proeven, andere culturen & mensen leren kennen. Samen met vrienden de wereld ontdekken, er bestaat geen beter gevoel! Daarom zou ik graag ooit eens samen op een kamp gaan in het buitenland, liefst in de vorm van een soort trektocht. Wanneer je helemaal bent afgesloten van thuis en doodmoe aan het rondwandelen bent, leer je pas jezelf en je vrienden echt kennen. Dat cre√ęert een hechte band en een geweldige sfeer (nadat iedereen heeft kunnen uitrusten natuurlijk).


5) Aan diegenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA? Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder?

KSA geeft je de kans om zo veel ongelooflijk goede vrienden en vriendinnen te maken, om elke week keitoffe activiteiten te doen en herinneringen te cre√ęren. Wat onze KSA zo speciaal maakt is het fantastische gevoel dat je welkom bent. Op KSA mag je zijn wie je bent! Zelf had ik wel wat zenuwen toen ik in de leidingsploeg terecht kwam: “Wat gaan ze van mij vinden?…” Die stress was helemaal voor niets nodig, want we werden met open armen ontvangen. Daarvoor ben ik echt dankbaar.