Antoon Van Lommel

 1) Hoelang zit je al in KSA? Hoe ben je er terechtgekomen? 

Als ik goed kan tellen, dan zou dit ondertussen mijn 16e jaar in KSA zijn. Eigenlijk is dat ongelooflijk veel (lacht). Mijn KSA-carrière is gestart toen ik 7 jaar was, bij de jongleeuwkes. Zoals velen werd ik gelokt door de mond-aan-mondreclame via vrienden op school. Bovendien had KSA een extra voordeel ten opzichte van de andere jeugdbewegingen. De vergaderingen zijn op zaterdag! Ondertussen ben ik bezig aan mijn 6e jaar leiding. Ook die teller begint aardig op te lopen. Hoe hoog ik die nog verder laat lopen? Geen idee, maar ik kan wel al verklappen dat het niet mijn laatste jaar is!


2) Welke functies vervul je in KSA? Wat houden deze in? 

Sinds de start van mijn leidersloopbaan, maak ik deel uit van de werkgroep die de fuiven (BAM en Brave) organiseert. De laatste 3 jaar vervul ik hiervoor de functie van ‚ÄėAlgemeen co√∂rdinator‚Äô. Nog even een SO naar iedereen die naar de laatste BAM kwam, het was een gigantisch succes! 

Naast de fuiven, ben ik deel van de werkgroep communicatie. Wij verzorgen alle communicatie vanuit de leidingsploeg naar de buitenwereld. Dat gaat over brieven, mails, daghets, maandprogramma‚Äôs, reclame voor evenementen en de online kanalen (Facebook, Instagram). En dus ook deze Pierewiet! Hopelijk vind je het een fijne editie tot nu toe ūüėČūüėČ 

Tenslotte ben ik dit jaar Kampi van Groot Kamp. De voorbereidingen gaan op dit moment van start en ook al lijkt het misschien wat vroeg, ik ben alvast aan het aftellen richting de zomer! 


3) Wat zou je heel graag een doen met KSA dat nog nooit voorheen is gebeurd/georganiseerd? 

Ik vermoed dat wat je de komende minuut zal lezen, het meest gegeven antwoord op deze vraag is. Niettemin, hoe cool zou zijn om met die fantastische KSA-vriendengroep eens op kamp te gaan in het buitenland? Ik hoop dat ik in de jaren die mij nog resten binnen onze fantastische beweging deze droom nog in vervulling zie gaan. Anders zorg ik er misschien voor dat er bij deze een nieuwe traditie ontstaat binnen de ZOK (oud-ksa’ers). 


4) Aan degenen die twijfelen, waarom zou je lid moeten worden van KSA? Wat maakt onze jeugdbeweging zo bijzonder? 

Heel kort en minstens zo clich√© als mijn vorig antwoord: KSA is je grootste vriendengroep, je hechtste en je meest gevarieerde. Je leert omgaan met allerlei mensen, met diverse karakters. Je krijgt de kans om verantwoordelijkheden op te nemen binnen functies die jou interesseren: OL, communicatie, design, evenementen‚Ķ Je beleeft intens gelukkige momenten en je leert omgaan met stress en zoeken naar oplossingen op intens lastige momenten. Je mag zijn wie je wilt. En vooral je kan van je eerste tot je laatste jaar, elke week het kind in jezelf even buiten laten!